mandag 9. januar 2012

Bare seg selv å tenke på!

For de av dere som er i startfasen av studentlivet er det en stor overgang å gå fra det å bo sammen med familie til det å klare seg selv. Selv om man kanskje føler seg fri som en fugl, er det tusen ting å tenke på og mange ting som skal ordnes. Det første som må ordnes er et sted å bo. Leieprisene vokser og vokser. Tar man utgangspunkt i leiepriser på finn.no kan man regne med å måtte betale fra 4000-6000 kr pr mnd. Som student får mann ca 6700 pr mnd, i tilegg til en oppstartsum på ca 18 ooo kr i starten av hvert semester.

Tips 1: Prøv å finne noe som koster under 4000 kr. Da kan du sette av 16 000 i begynnelsen av hvert semester til husleie resten av semsesteret. Du vil da få utbetalt 6700 kr til å leve for hver måned. (Mai, juni og juli blir unntak, og her må det spares opp penger)

Tips 2: Legg selv inn annonse! Enten det er i avisen, på finn.no eller hybel.no. Det finnes mange huseiere som ikke bare er ute etter pengene dine! Flere av disse ønsker ikke alt stresset med å annonsere vekk boligen, da pågangen blir for stor. Selv har jeg vært veldig heldig på den måten!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar